Γιώργος Κοντραφούρης - Στοιχειωμένα Ποιήματα

Γιώργος Κοντραφούρης - Στοιχειωμένα ΠοιήματαΓιώργος Κοντραφούρης
Στοιχειωμένα Ποιήματα
CD
Puzzlemusik
Το άλμπουμ Στοιχειωμένα Ποιήματα έρχεται σχεδόν 10 χρόνια μετά το The Storyteller (Απρίλιος 2007, Puzzlemusik) το οποίο για πολλούς ήταν το καλύτερο πιάνο-άλμπουμ του Γιώργου Κοντραφούρη μέχρι τότε. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι εμφανίσεις του Κοντραφούρη με πιάνο γίνονταν όλο και πιο αραιές ώσπου αφοσιώθηκε στο organ και στο Baby Trio, το ευρηματικό project “σχολείο” που βρίσκεται πλέον στην 8η ενσάρκωση του, έχει εκπαιδεύσει σημαντικό αριθμό νέων μουσικών και συνεχίζει.
Όσοι παρακολουθούν σταθερά την πορεία του «Φούρη» άρχισαν να ελπίζουν σε ένα πιάνο-άλμπουμ βλέποντας ότι από το 2014 και μετά οι ζωντανές εμφανίσεις του με πιάνο πύκνωναν και πάλι.
Η εκπνοή του 2016 μας φέρνει τα Στοιχειωμένα Ποιήματα το οποίο παρότι αναμένονταν, κρύβει σημαντικές εκπλήξεις.
Τα 6 από τα 13 tracks του άλμπουμ περιλαμβάνουν απαγγελία ποιημάτων του Κοντραφούρη τα οποία είχε γράψει σε νεαρή ηλικία και μόλις σήμερα θέλησε να μοιραστεί μαζί μας.
Τα ποιήματα απαγγέλει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Στο άλμπουμ συμμετέχουν κορυφαίοι έλληνες μουσικοί, leader ο καθένας στο όργανο του, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και συμβάλουν τα μέγιστα στο τελικό μουσικό και αισθητικό αποτέλεσμα καθώς και στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του άλμπουμ.

Αναλυτικά:
Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο, Rhodes, keyboards), Αλκίνοος Ιωαννίδης (Απαγγελία), Πέτρος Κλαμπάνης (Κοντραμπάσο), Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης (Τύμπανα), Άγγελος Πολυχρόνου, (Κρουστά)
Συνθέσεις και ποιήματα: Γιώργος Κοντραφούρης
Η ηχογράφηση έγινε στο Studio Sierra στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2016 από τον Γιώργο Καρυώτη.
Μίξη: Γιώργος Καρυώτης (Studio Sierra)
Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης (Artracks Studios)
Τον Αλκίνοο Ιωαννίδη ηχογράφησε ο Βασίλης Δρούγκας στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 στο Runners studio.
Γραφιστική Επιμέλεια: Ελένη Κεσαπίδου
Φωτογραφία εξώφυλλου: Αγγελική Δαρλάση
Επιμέλεια Έκδοσης: Χρήστος Αλεξόπουλος

search •vm•


find •vm•